Лекарствена криза: Пациентите на хемодиализа в Ловеч се влошават

Уж нужните медикаменти са поръчани, но все не идват

28.02.2019 | 13:56 Редактор: Иван Берберов
Лекарствена криза: Пациентите на хемодиализа в Ловеч се влошават

Отделението по хемодиализа в болницата в Ловеч е без медикаменти заради липса на средства. Състоянието на пациентите се влошава с всеки изминал ден.

В отделението по хемодиализа се лекуват 18 пациенти, като повечето идват тук от години. Ася Ангелова се грижи за съпруга си, който е един от пациентите, а състоянието му се влошава.

За да се грижи за съпруга си Ася не ходи на работа и разчита на помощ от децата си. Тежката болест и липсващите медикаменти я обезкуражават. 

"Не му се живее, моли се по-бързо всичко да свършва. Ние постоянно сме в стрес дали ще намерим кръводарители в кръвния център", споделя тя.

От отделението по хемодиализа твърдят, че вече са поръчани необходимите медикаменти.

"От януари насам казват "другата седмица обещаха, че ще има". Като мине седмицата пак започват "другата седмица ще има". Така те обещават на болните. Така и отговарят на нас", отбеляза Ангелова.

Медикаменти ще има още утре, уверява д-р Алдин Начков, началник на отделението по хемодиализа. В момента няма проблем с медикаментите в останалите отделения на болницата. 

От проверка на екипа на Bulgaria ON AIR стана ясно, че е възможно персоналът на лечебното отделение да не получи предвиденото увеличение на заплатите си, а за утре е предвиден протест на медицинския персонал.

Харесайте ни във Facebook ТУК