Яна, напуснала България като бебе: Завърнах се да търся истината, видях и реших да остана

Аз съм българка, имам българска генетика, българска история, казва младата жена

10.11.2022 | 09:29 Редактор: Елеонора Танева

В поредния епизод на "Завърналите се" авторът Петя Кертикова разказва историята на една млада дама, която иска да създаде семейство в България. Когато е още бебе, родителите на Яна Минкова решават да емигрират. Живеят в Ирландия и Унгария, преди да се установят трайно в Нова Зеландия. Там Яна се учи да програмира от баща си, когато е само на 10 години. 

От малка се увлича по историята и икономиката, чете много и за нарковойните в света. Решава да напусне училище на 14 години, когато започва и първата си работа. На 15 става административен асистент, осигуряват ѝ и финансиране от 19 000 долара да следва в "Норт Тех колидж".

След като се разочарова от налаганите ограничения за прием в университет, защото е твърде малка, Яна решава да се прибере в България. 

"Нямам пари, нямам нищо в джоба си. 5 дни по-късно се качих на самолета за България. Нашите нямаха идея. Баба ми си отвори дома за мен, даже нямаше как да общуваме с нея, защото не знаех български език", сподели Яна.

След 4 месеца активно изучаване на български език, тя започва работа във фирмата на чичо си. 

"Даваха ми работа, която трябва да се свърши за 4 дни, а аз я вършех за един час. Разбрах, че това не е моята работа, нямам шанс да се развивам", каза Яна.

Завършила бизнес администрация със специалност "Комуникации", днес Яна консултира различни бизнеси, решава и казуси между компаниите.  Казва, че е щастлива и че това засега ѝ е достатъчно. 

"Аз се върнах в България с цел да търся истината. Истината е, че аз съм българка, родена съм в България, имам българска генетика, българска история. Дойдох тук да видя какво е България. Видях и реших да остана", не съжалява за завръщането си Яна.

Цялата вдъхновяващата история на Яна - вижте във видеото.


1
1 rate up comment rate down comment 0
С. Кирилов
преди 5 месеца
Това е човек, който има сериозни психични проблеми. Професионален лъжец и не добросъвестен работодател. Това е най-малкото което мога да кажа за нея. Просто се пазете от това да имате каквито и да е професионални или бизнес отношение с този субект. Казваме го от личен опит. Сигнализирай за неуместен коментар