Легионерът с писмата: От парашутизма през френската армия до струга в Долно Изворово

В "Завърналите се" Петя Кертикова ви разказва уникалната история на Павлина и Николай Григорови

27.10.2022 | 10:03 Редактор: Тодор Петров

Това не е любовна история, а история за любовта. Онази истинската любов, която побеждава и остава дори и след бурите на живота. Главни герои са Павлина и Николай Григорови. 

Той е войник от Френския чуждестранен легион и стругар по образование, а тя - майка на две деца и пазител на домашното огнище. Също като във филм започва тяхната приказка. Но преди да ги доведе обратно у дома, съдбата ги подлага на немалко изпитания. 

Той служи в най-елитната част на френската армия – чуждестранният легион. Бил е на мисии в джунглата във Френска Гвиана, на повече от 50 градуса по Целзий в Джибути, ЮАР, където са мобилизирани да опазят мира в Кот д'Ивоар по време на размириците през 1999 г. и къде ли още не. След 16 години вярна служба Николай приключва с Легиона. 

През 2010 г. започва работа като стругар във френско предприятие - това завършва в Механотехникума в Казанлък. След близо 30 години живот в чужбина, Николай вече си е у дома заедно със своето семейство и френската им котка. Мечтае да има струг в задния двор и да работи за хората. 

"Нека всички онези, които се колебаят дали да се приберат или не, да го направят възможно най-скоро, защото в един момент може да се окаже много късно за мечтите", апелира Павлина в "Завърналите се" с Петя Кертикова.

Повече за мисиите във Френския чуждестранен легион, за пътя обратно към дома и как оцелява една любов от разстояние, описвана в писма в продължение на 2 години - вижте във видеото.

1
0 rate up comment rate down comment 2
Пипи
преди 1 месец
Колко му е пенсията след службата в легиона? Сигнализирай за неуместен коментар