Между психологията и бизнеса със строителни материали

Надя Найденова за семейството, изоставените животни и защо има смисъл в България

12.11.2020 | 09:07 Редактор: Тодор Петров

Тази седмица в "Завърналите се с Петя Кертикова" ви разказваме историята на един психолог по образование, но собственик на магазин за строителни материали по неволя. 

Надя Найденова решава да поеме семейния бизнес в родния град Монтана след кончината на баща ѝ.

"Ако го бяхме продали, щеше да се обезсмисли трудът на моя баща", казва Надя. 

36-годишната българка смята, че няма граници за онова, което човек може да постигне, стига да не се отказва пред трудностите. Тя завършва Гимназията за преподаване на чужди езици в Монтана, след което веднага заминава за Германия. В Олденбург, недалеч от Бремен, следва и завършва психология. 

"Беше ми интересно. Главната ми цел, с която започнах следването си, беше да помагам на хората да решават проблемите си", спомня си Надя. 

Освен, че ѝ се налага за отрицателно време да научи "А" и "Б" в бизнеса със строителни материали, тя осиновява животни и шие кукли и детски раници. В къщата, където живее, отглежда две кучета, две котки, спасени от задушаване в плик, както и три чинчили - двойка, която отскоро си има бебе. 

За своята дъщеря започва да изработва на ръка кукли и вижда, че ѝ се получава. Сега прави раници, диадеми и други артикули, които подарява и продава. 

Мечтала един ден да отвори приют за бездомни животни, днес Надя казва, че къщата ѝ е мини версия на тази мечта и винаги ще намери място за изоставено животно.

Цялата история на Надя Найденова гледайте във видеото.

Гледайте всички епизоди на "Завърналите се с Петя Кертикова" ТУК

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК