"Чувствам дълг към родината си!"

Никола Бушняков за завръщането, силата на "сините" сърца и фондацията "Levski Family"

07.11.2019 | 10:45 Редактор: Тодор Петров

Това е една история за силата на дома, който и преди заминаването, и след завръщането е България. 

Никола Бушняков заминава за САЩ, защото семейството му печели зелена карта. Никога не е искал да остава да живее отвъд Океана. 

"Докато живях и учех във Флорида в началото изпитвах силна носталгия и само си търсех варианти как да се прибера вкъщи", спомня си Никола. 

От 5 години е в България. Както в деня на прибирането си и днес е сигурен, че е взел правилното решение. Казва, че иска децата му да имат избор. 

"Родителите ни го нямаха, при нас беше ограничен в известна степен. Може и да прозвучи странно, но прибирайки се тук ние им дадохме по-голям избор. Америка не е затворена врата за тях и ако искат един ден да идат и да учат там ще ги подкрепим. Искаме децата ни да са по-близко до нас и да минат по нашия път", споделя още Никола. 

Днес в България е щастлив. Ръководи отдел в американска технологична компания с офис в София, но голямата му страст казва е футболен клуб "Левски" и фондацията "Levski Family," идеята за чието основаване е на французин - фен на отбора. 

"Пиер се казва човекът. Свърза се с нас, направи ни една двучасова презентация и ние прегърнахме идеята за учредяване на фондацията. Вече 3 години успяваме да помагаме там, където има нужда. Даренията ни са надхвърлили 6-цифрена сума", гордее се Никола. 

За силата на "сините" сърца, за бъдещето и инициативите на "Levski Family" и как може да бъде туширано напрежението между агитките на вечните врагове "Левски" и ЦСКА - вижте във видеото.

Вижте ТУК всички епизоди на Завърналите се с Петя Кертикова!

Харесайте страница ни във Facebook ТУК