През работата за хора като Ричард Брансън до мечтата да популяризираш българския мед

Мирослав Опрев: В момента сме щастливи в България. Изпитваме спокойствие, което ни липсваше на Запад

24.10.2019 | 10:00 Редактор: Тодор Петров

Той визуализира проект за пещ за пица, монтирана на острова на милиардера Ричард Брансън. 

"Получих предложение от лидера на пазара за правене на пещи за пица в Англия. Там имах възможността да направя една презентация на продукт, който разработвахме за Ричард Брансън и неговия остров Некер. От мен се искаше да визуализирам продукта и да бъде инсталиран на неговия остров," споделя Мирослав Опрев с вълнение за работата си в компанията "Gozney Group".

Започнал своя емигрантски път от хотел на гръцкия остров Санторини, преминал през бара на престижен английски пъб, където чести постетители са бившият премиер на Великобритания - Дейвид Камерън и бившият президент на Франция Франсоа Оланд, както и кралското семейство на Швеция, днес Мирослав работи по специалността си като графичен дизайнер за английска компания, базирана в София. 

"Тук има надежда. Надежда за нещо по-добро тук на местно ниво, в България и за България като цяло," смята Мирослав.

Паралелно с работата си като графичен дизайнер, Мирослав иска да прослави България като страната на пчелния мед. За целта преди броени дни той стартира кампания за набиране на средства за изкупуване на български пчелен мед и популяризирането му в Западна Европа.

"В момента събираме сумата от 5000 паунда, която ще ни помогне да направим първата поръчка от нашите партньори-пчелари, с които работим. Има много пчелари, които не могат да си пласират продукцията в България, та камо ли в Европа или САЩ. Искаме да се намесим в този момент да можем да им помогнем да си пласират продукцията в Европа," споделя още Мирослав.

Засега той работи с пчелари от Лудогорието. Ако кампанията бъде успешна българинът планира да я разшири. 

Вижте цялата история на Мирослав Опрев в репортажа на Петя Кертикова.

Вижте ТУК всички епизоди на Завърналите се с Петя Кертикова!

Харесайте страница ни във Facebook ТУК