Михаил Главчев пред "BOEC.BG": Почувствах, че искам сам да си вдигна летвата, да се самопредизвикам

Той ще се изправи в битка за Интерконтиненталната титла на World Kickboxing and Karate Union (WKU)

27.09.2019 | 18:03 Редактор: Василена Василева

Михаил Главчев е сред новите лица на професионалната кикбокс сцена в България. Той е на 32 години, но прие предизвикателство да дебютира на профи гала и то с мач за титлата. Главчев ще се изправи в битка за Интерконтиненталната титла на World Kickboxing and Karate Union (WKU) по време на главната битка на бойната гала „Savages Kickboxing“. Негов съперник е румънеца Валкиу Кристинел. Интригуващото събитие е утре,  28-ми септември, от 19:00 ч. в Двореца на културата и спорта във Варна.

Михаил е син на бившия председател на Народното събрание Димитър Главчев. Досега името му се е свързвало с други обществени и бизнес сфери, въпреки че има две балкански титли по кикбокс при аматьорите. Тръгва в бокса, но бързо е насочен от свой треньор към кикбокса.

В началото на 2019-та решава да се завърне по-сериозно към тренировките по кикбокс. Много бързо в залата се заговаря, а и покрай негови приятели от бойните среди, за въздможността да се пробва и в професионална гала. Михаил Главчев играе в тежката категория, а там има сериозен недостиг на кандидати.

„Времето, за което трябваше да се подготвя беше много малко, но и интезивно. Дали се чувствам подготвен? Винаги има какво още да се жалае, но има какво да покажа“, казва Михаил, чията подготовка е продължила точно 3 месеца.

„Почувствах, че искам сам да си вдигна летвата, да се самопредизвикам“, посочва той, но бързо добавя, че изпитва огромно чувство на отговорност към тази международна среща.

Признава, че е наблегнал повече на своята подготовка и форма, отколкото на това да разучи предстоящия си съперник. В тренировките са му помагали опитни специалисти в кикбокса като Владимир Вълев-Питбула, както и Добромир Иванов и Рангел Иванов от клуб „Дрийм тим Варна“.

Казва, че освен за пояса на WKU, е приел това предизвикателство и с лична благотворителна кауза, която ще обяви веднага след двубоя.

Цялото интервю може да видите във видеото.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК