Ексклузивно пред Bulgaria ON AIR: Говори свидетел на убийството в "Бояна"

"Бях на метри разстояние, на съседната пейка беше захвърлена чанта", разказа Веселина Колишева

14.07.2021 | 18:55 Редактор: Здравко Черкезов

Повдигнаха обвинение за убийството на възрастна жена в парк "Бояна" във вторник. Само пред Bulgaria ON AIR говори свидетел на жестокото деяние. 

Вторник, малко след 15 часа. Обичайното спокойствие в парк "Бояна" е смразено от брутално убийство. Веселина Колишева се оказва на метри от случилото се. 

"Вчера, както всеки ден, идвам на тази пейка за обедния сън на децата и едно момче някъде към 15 ч. ме попита дали случайно знам на кого е тази чанта на съседната пейка - разтършувана, по неговите думи", разказа Веселина.

Чантата е на 63-годишната жена, която намира смъртта си на метри от Веселина след удар с каменна плоча. 

Основният заподозрян, задържан и обвинен от прокуратурата, е 57-годишният мъж, с когото жертвата живеела на семейни начела. Преди 6 години е осъден за нападение над нея. Има и присъда за убийството на брат си, но е освободен от затвора на втората година. 

"В чантата ѝ е намерен мобилният телефон, което по принцип малко е в разрез с логиката за грабеж, тъй като това би било едно от нещата, които извършителят би взел. Точно битовите деяния обикновено се отличават с доста голяма бруталност и ще ви кажа защо - защото подобен вид деяния се извършват емоционално", изтъкна криминалистът Иван Савов.

Денонощие по-късно паркът е пуст, а хората в района – шокирани от деянието. 

"Тук винаги е било много тихо и това ми е харесвало, че по принцип е много осветен нощен парк. Тук е хиперкротко, не мога да си го обясня честно казано", сподели жител на "Бояна".

"Ако трябва да говорим чисто прагматично, в парковете е хубаво да има видеонаблюдение. Хубаво е да бъде поставено така, че да се вижда, тоест да има възпиращ ефект наличието на камери", Савов.

От районната община обясниха пред Bulgaria ON AIR, че поставянето на видеонаблюдение в парка се предлага и гласува на Общински съвет, но камери "не могат да бъдат поставени във всяка градинка". 

"Може би по-строг контрол относно това такива хора да не са навън, а в затвора", смята Веселина.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК