Лъскав бул. "Витоша", а зад него: Изоставени коли и опасни сухи клони

Междублоково пространство в столичния квартал "Иван Вазов" е с отрязан достъп

12.11.2018 | 08:34 Редактор: Ивайло Николов
Лъскав бул.

Проблемите в София не само в крайните квартали. В междублоково пространство в квартал "Иван Вазов" на метри от бул. "Витоша" в центъра на столицата е в доста тежко състояние. Живеещите там сигнализираха за незаконни антипаркинг колчета и скоби, изоставени автомобили, сухи клони, които застрашават и последното от тях е ограда, която обаче препречва пътя и подхода с автомобил към междублоковото пространство.

Иван Иванов, който живее в една от сградите разказа пред камерата на Bulgaria ON AIR, че въпросната ограда е поставена за пръв път преди 2 години, а много пъти след подаване на сигнал до медии, тя е махана, но сега отново е там.

"До сега това беше улица, по която автомобилите от тези блокове минаваха за паркиране тук. Това беше излаз към бул. "Витоша". Сега сме заградени от всякъде", очерта ситуацията той в ефира на "България сутрин"

Друга жена от същите сгради пък сподели пред камерата как една неделя е искала да се прибере с автомобила си, но не са я пуснали до междублоковото пространство заради оградата и разкопаното пространство.

"Постепенно се сложи тази ограда. Аз съм израснала в този квартал и си спомням, че имаше къща, вероятно собствениците са били обезщетени и след това земята е станала общинска. Предполагам, че е била предвидена за зелена площ, защото през всичките тези години си беше такава. Изведнъж нещо се случи, явно се е препродал имота", разказа тя.

Гражданите от тези кооперации, които споделят това междублоково пространство вече са имали среща с районната администрация, на която им е било обещано да се промени планът, за да могат колите да се движат свободно и паркингът да се ползва от всичките живеещи, а по думите им сега няма достъп на пожарна или линейка до сградите.

Вижте още във видеото.