Димитър Аргиров, син на Илия Аргиров разказва за рода и любовта към народната песен

Тази събота музикантът гостува във "Фамилно"

23.12.2017 | 11:10 Редактор: Доника Ризова
Димитър Аргиров, син на Илия Аргиров разказва за рода и любовта към народната песен

Три поколения от рода Аргирови носят в сърцето си народната музика. Легендарният изпълнител на македонски песни Илия Аргиров наследява таланта си от своята майка – надарена певица с огромен песенен репертоар. Неговият син – Димитър Аргиров издаде само преди месец новия си албум. Той носи заглавието „Пирински цветя“ и е посветен на две годишнини- 50 години на певеца и 5 години от смъртта на баща му. Албумът е уникален заради участието на италиански музиканти, които са координирани по скайп и специално за проекта са пригодили рок барабани за автентичното звучене на тъпан.

Димитър Аргиров изпълнява песни от репертоара на баща му, но влага авторски аранжимент и по-модерно звучене. За легендарния си баща Димитър разказа:

"Той е човекът , с който съм общувал най –много в детството си. Той ме водеше постоянно с него, по концерти, репетиции , ходехме често на риба. Беше запален рибар. Баща ми беше много весел човек, обичаше да се шегува, много остроумен. Понякога обичаше да жегва хората с чувството си за хумор, но те не се сърдеха. Беше добронамерен човек, със широка душа, винаги позитивен. Разговарял съм с негови колеги, които споделят за него, че е бил абсолютен професионалист. Винаги изглеждащ добре, винаги изгладен, с много голяма отговорност към публиката към феновете, към музиката."