fallback

Книга за изяждане - "Бобо Бермундо и отряд ПиПеР"

И още: "Форум бременност и детско здраве" и кулинарни приключения в Полша

15.04.2019 | 15:10 Автор: Димана Мирчева

Днес отиваме с Асен Манасиев на обяд в Полша. Полската кухня предлага невероятно вкусни десерти. Част от тях са торунските меденки, маковец (маково руло), сливи в шоколад и сладки бейгъли. Бейгълът всъщност е онова, което в България се нарича “геврек”. Родината му е именно Полша. Пирогите са специалитет, който всеки, изкушен от полската кухня, трябва да опита. Това е тесто с различен пълнеж, който може да бъде от кисело зеле и диви гъби, бяло сирене и картофи и всякакви други импровизации. Огладнях, а вие?

Тази година на 20 и 21 април, в НДК, ще се проведе десето издание на „Форум бременност и детско здраве“. Събитието се организира от водещия здравен сайт Puls.bg и е най-голямото специализирано събитие, посветено на бременността, раждането и грижата за детето. По повод юбилейното издание на форума, стартира кампания „Да отгледаш дете …“. В нея 10 известни българи застанаха пред камерата на „Фамилно“, за да отговорят на няколко любопитни въпроса, свързани с родителството. Днес ви представяме актьора Дарин Ангелов и блогъра Антоанет Пепе. 

Ще останем на вълна – полезно и приятно, свързано с деца. Какво е да изядеш книгата с корицата, буквално? „Бебо Бермундо и отряд ПиПеР“ е детски роман за четене, засаждане и изяждане – една поредна добра идея, ушита от ценни каузи, от Дарина Димитрова, като опит да покаже как да победим безразличието към околната среда. Димана Мирчева отхапа това видео, да видим.

fallback
fallback