Книга за изяждане - "Бобо Бермундо и отряд ПиПеР"

И още: "Форум бременност и детско здраве" и кулинарни приключения в Полша

15.04.2019 | 15:10 Редактор: Димана Мирчева
Книга за изяждане -


Днес отиваме с Асен Манасиев на обяд в Полша. Полската кухня предлага невероятно вкусни десерти. Част от тях са торунските меденки, маковец (маково руло), сливи в шоколад и сладки бейгъли. Бейгълът всъщност е онова, което в България се нарича “геврек”. Родината му е именно Полша. Пирогите са специалитет, който всеки, изкушен от полската кухня, трябва да опита. Това е тесто с различен пълнеж, който може да бъде от кисело зеле и диви гъби, бяло сирене и картофи и всякакви други импровизации. Огладнях, а вие?

Тази година на 20 и 21 април, в НДК, ще се проведе десето издание на „Форум бременност и детско здраве“. Събитието се организира от водещия здравен сайт Puls.bg и е най-голямото специализирано събитие, посветено на бременността, раждането и грижата за детето.
По повод юбилейното издание на форума, стартира кампания „Да отгледаш дете …“. В нея 10 известни българи застанаха пред камерата на „Фамилно“, за да отговорят на няколко любопитни въпроса, свързани с родителството.
Днес ви представяме актьора Дарин Ангелов и блогъра Антоанет Пепе. 

Ще останем на вълна – полезно и приятно, свързано с деца. Какво е да изядеш книгата с корицата, буквално? „Бебо Бермундо и отряд ПиПеР“ е детски роман за четене, засаждане и изяждане – една поредна добра идея, ушита от ценни каузи, от Дарина Димитрова, като опит да покаже как да победим безразличието към околната среда. Димана Мирчева отхапа това видео, да видим.