Опорни хора

Събота от 19:30 часа
още

Николай Ненчев не прогнозира дълъг живот на кабинета "Борисов 3"

Ексминистърът смята, че подобен кабинет ще е безпринципен

02.04.2017 | 20:44 Редактор: Димитър Абрашев
Николай Ненчев не прогнозира дълъг живот на кабинета "Борисов 3"

Прогнозата ми е мрачна. Още през есента натази година ще има масови протести със силен заряд. И тогава ще бъде обособено ново дясно-центристко движение, родено от протеста, каза Николай Ненчев.

Аз се убедих колко трудно е в България да бъдеш евроантлантик. Не съм оказвал натиск относно обществените поръчки. Ударите срещу мен са от руските тайни служби, от структурите на ДС. Мафията и олигархията в България са срещу мен. Делото, което се води срещу мен е правен абсурд. Възоснова на докладна на Румен Радев дадохме за ремонт двигателите на Миговете в Полша. Сега се надявам да се яви на 12 април, защото е призован за свидетел. Това дело е знаково за мен и е борбата на живота ми! Нямам доверие на българския главен прокурор! От нищо не ме страх, за това го и назовавам, каза още ексминистърът.

Спестих на България минимум 6 милиона и за това съм подсъдим. Днес най-много ме притеснява липсата на устойчивост и дипломация. Не виждам активната роля на Радев. Липсва национално отговорна политика. На първо време са нобходими незабавни разговори с Турция, смята той.