Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Георги Близнашки: Аз съм резервата на Републиката

Намираме се в извънредна политическа ситуация с много неизвестни.

12.03.2017 | 18:15 Редактор: Димитър Абрашев
Георги Близнашки: Аз съм резервата на Републиката

Българинът не обича тези, които сдават властта, каза Близнашки. Според него няма яснота в съотношението на силите в бъдещия парламент.

В обществото ни съществува принципно равновесие между лявото и дясното. Днешното ръководство на БСП носи много проблеми със себе си. Лявото не успя да изгради принципна позиция по големите въпроси на деня. С БСП, ако излезе напред на тези избори, като изключим ГЕРБ, всички партии ще искат да са коалиционни партньори, в това число и Патриотите. През последните години Борисов работеше ден за ден, на ръчно управление, каза още бившият служебен премиер.

От несъстоялия се дебат между Борисов и Нинова губят и двете партии. У нашите политици липсва визионерство. Не трябва да се мисли на парче, а трябва да се правят ускорени реформи. Дори Новата Република на Кънев "мирише на мухъл", зави професорът.

Това са идеи от отминали времена и епохи. Не ни трябва абстрактна борба с корупцията, а наказателна отговорност. "В България отдавна трябваше да има политици в затвора-като Софиянски, Масларова и Станишев", смята той. 

Служебното правителство не аргументира добре действията си. Как изглежда историята да се освободи главният секретар на МВР по никое време? После се разбра, че лично Герджиков е упражнявал натиск за оставката на Костов, припомня Близнашки.

Или планът за парк Пирин? Ами като министър-председателят не е съгласен с Радев "да си подаде оставката! Хубаво е Герджиков да си мери приказките", каза Близнашки и допълни, че това служебно правителство не е дългосрочното решение