Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Милен Велчев: Няма партия, която да получи абсолютно мнозинство

Бившият финансит номер едно пред Ганиела Ангелова

19.02.2017 | 18:05 Редактор: Димитър Абрашев
Милен Велчев: Няма партия, която да получи абсолютно мнозинство

Предизборното говорене на партиите изглежда така, сякаш не очакват да изкарат пълен мандат. И след това се оправдават с коалиционния партньор, казва Милен Велчев

Нали обичаме да гледаме към опита на европейските страни? Как те успяват да направят коалиция между лявото и дясното?

По думите му, мажоритарният вот е нещо положително и отдавна трябваше да преминем към него. Имам притеснения относно машинното гласуване на тези избори, сподели Милен Велчев. Вижда ли реваншизъм от страна на служебния кабинет? Не.

Проф. Герджиков е много добър специалист и експерт. Той не е политик. Как отчита работата на финасовото министерство и изтеглянето на милярдите външен дълг? Аз искам да развенчая митовете, че това е грешка. Трябваше да бъде изтеглен, заради необходимостта от попълване дупките от КТБ, както и да се попълни фискалния резерв, който тогава беше доста отънял.

Правилни бяха действията от страна на правителството. Бедите у нас биха дошли не от тегленето на някакъв дълг, бедите биха дошли от прекомерно харчене. Каква е неговата прогноза за икономическия ръст за 2017? Реалният е между 3% и 4%, категоричен е бившият финансов министър.