Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Влади Въргала: Ние вярваме на това, което виждаме, не на това, което мислим

"Прошката е най-силната енергия на човека", каза Владислав Карамфилов

04.05.2024 | 19:47 Редактор: Йоана Великова

В предаването "Опорни хора" гост е актьорът и режисьор Владислав Карамфилов - Въргала.

"Човекът е тези четири неща: дух, душа, тяло и разум. Те са пропорционално разпределени, те трябва да са в една симбиоза, те изтъкават тъканта, наречена човек. Духът е днешният празник, това е вярата, Бога. Ние вярваме на това, което виждаме и на това, което докосваме, не на това, което мислим. Човек е крехък, най-тежкото му бреме е правото на избор, той се е преборил за това си право. Хората не са съвършени. Бог ти е дал всичко и при теб е идвало това, от което ти имаш нужда, най-истинското, а оттук нататък ти трябва да го избираш, но ти не знаеш кое е доброто, защото ние имаме планове за себе си, за близките си, за света, който познаваме, а има един, който има планове за всички. Дали е бездуховно времето не мога да кажа. Когато животът е най-тежък, човекът се отваря най-много към духовното, към вярата", каза Влади Въргала.

В ефира на Bulgaria ON AIR той допълни, че човекът иска повече, защото всичко около нас ни изкушава. Това е свързано с човешкото любопитството. 

"Моят най-голям въпрос към Бог е "Защо ти, който си съвършен, си създал нещо толкова несъвършено, като човека, и аз се чувствам съден за това?". Единственият отговор, който имам е, че Бог никога не съди, той не наказва, той е любов. Ако човек направи нещо лошо, Бог няма да го накаже. Той ще направи всичко възможно ти да се разкаеш и другите да ти простят. Това е най-силната енергия на човека, най-голямата му стойност е в прошката и в смирението. Да поискаш прошка и да я дадеш искрено е сила", заяви актьорът. 

Въргала постави фокус върху човека и по-конкретно объркания човек, защото той е най-лесен за манипулация. Спомена и изкуствения интелект, който според него ще унищожи човешкия род. Създава ред и логика, а нормалното в човешката природа е хаоса.

"На Бъдни вечер, най-светлата нощ, министър-председателят на държавата излезе и говори всякакви глупости и нито веднъж не каза думичката "християни". Това не е ли сатаната? В този момент аз го зачерквам, за мен той не е България, той не е моят министър-председател", каза Владислав Карамфилов. 

"Бих умрял за родината, за съжаление имам жена и деца" според него е фразата, която може да обобщи грешния път. Не е важно какво родината е направила за теб, а какво ти си направил за нея. От нас зависи абсолютно всичко, от нас зависи промяната. 

"Имам едно простичко разбиране, че ние сме тук, на тази земя, за да даваме, не да взимаме. Да даваме и да получаваме това, което другите ни дават. Земята е кръгла, в момента, в който най-много имаш нужда то се връща и съм по-спокоен, защото когато дойде момента да си ходим от този свят коя мисъл ще ти даде повече спокойствие - колко съм взел или колко съм дал? Ако нещо ми падне аз ще си го прибера, но няма да ходя да го дърпам или да го взема от джоба на някого", каза Въргала. 

Гледайте целия разговор във видеото.