Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Мая Манолова: Вярвам повече на машините, отколкото на ръцете на партийни активисти

Възможно е да има разминаване между флашките, предполага лидерът на „Изправи се.БГ“

13.11.2023 | 16:20 Редактор: Таня Харизанова

В предаването „Опорни хора“ гостува Мая Манолова, лидер на „Изправи се.БГ“.

Тя коментира какво научихме и какво следва след изборния маратон, ще остане ли стабилна „сглобката“, ще има ли пренареждане на политическия елит, както и доверието в политиците.

„За разлика от 2019 година, сега имаше и машинно гласуване на втория тур.

Възможно е да има разминаване между флашките от всяка една от секциите и това, което е отразено като резултат от машинното гласуване от Информационно обслужване. Ако тук се покаже разлика, това би било основание за касиране. Защо ръководството на Информационно обслужване до сега не е сменено? Дали коректно са отразени крайните резултати от тях?“, усъмнява се Мая Манолова.

„Аз лично вярвам повече на машините, отколкото на ръцете на партийни активисти. Видях ги през 2019 г. какво бяха сътворили. Сега също има доста разминавания в протоколите. Какво ще се окаже, когато отново се преброят гласовете?“, пита риторично лидерът на „Изправи се.БГ“.

Какъв е изводът от изборите в столицата?

„Там, където лявото е заедно, където се обедини, се постигат резултати. Подкрепата на Борисов е такава, че по-добре да не ти я дава. Това, в което аз участвах, беше едно усилие на левите хора в столицата, и не само в нея, заедно да постигнем резултати за лявото, за социалното, за обикновените хора. Тези избори го показаха. Така че, и на „Позитано“ трябва да си направят този извод, че когато сме заедно, когато се върви към едно общо явяване, резултатите на лявото са много по-добри“.

Целия разговор гледайте във видеото!