Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Ангел Найденов: Видео обръщение на украинския президент ще бъде в повече

Само две държави в НАТО нямат държавно решение за изпращане на оръжия в Украйна, казва бившият военен министър

17.10.2022 | 13:00 Редактор: Таня Харизанова

„На фона на всичко, което се случва, едно видео обръщение на украинския президент ще бъде в повече. Аз не изключвам, разбира се, негово видео обръщение, чудно ми е защо в рамките на предишния парламент не беше прието подобно предложение, но си мисля, че в рамките на новия парламент едно видео обръщение би било далеч по-подходящо тогава, когато се обсъжда например вече внесеното предложение за предоставяне на оръжие за Украйна, но за първия ден, откриващо заседание, ми се струва, че ще бъде в повече“. Това каза в предаването „Опорни хора“ Ангел Найденов, бивш военен министър, по повод споровете около видео обръщение на президента Зеленски на откриването на 48-то НС.

Ангел Найденов коментира и информацията за „българска следа“ при взрива на Кримския мост.

„Липсват каквито и да е доказателства за съпричастност на България или на българските служби към този взрив. Второ, липсва каквото и да е основателно предположение за това, че взривът е преминал през българска територия. Трето, българските служби дадоха много бърз и категоричен отговор на всичко, което се появи като пропагандни тези. Четвърто, мога ясно да заявя, че няма никакво основание България да продължава да търси допълнителни отговори или трескаво да се опитва да опровергава каквато и да е информация, появяваща се в руските медии“.

Бившият военен министър беше категоричен, че няма връзка между взрива на Кримския мост и евентуално решение за изпращане на оръжия. „Има само две държави в НАТО, които към този момент нямат официално държавно решение за изпращане на оръжия, говоря за официално- държавно. Коментирали сме, да, българско оръжие, боеприпаси, които се произвеждат и които преминават през различните търговци, през различен пътища стигат до Украйна“.

Целия разговор гледайте във видеото!