Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Димитър Гочев, ПП: Не търсим активно депутати

Някой от тях по собствена инициатива ще прецени, че това правителство трябва да остане, добавя депутатът

20.06.2022 | 19:30 Редактор: Таня Харизанова

"Това са слухове, които действително се чуват в Народното събрание. Мен лично, никой не ме е търсил. Но са слухове, които се носят в Народното събрание, че действително има търсене на контакт с министър-председателя и финансовия министър, от страна на представители на ГЕРБ и на ДПС. Но са слухове". Това каза в предаването "Опорни хора" Димитър Гочев, депутат от ПП на въпрос има ли ли брокери от ГЕРБ и ДПС, които са търсили хора от ПП.

По повод предложението на Франция за членството на РСМ в ЕС, Димитър Гочев заяви:

"В случая, доколкото знам, не става дума за предложение, което идва директно от Франция, първо и не се внася от Франция, като държава, а от ЕС, който просто в момента, представител на ЕС е френската държава, тъй като тя е ротационен председател на ЕС, така както преди време беше България. Така че не става дума за някакво френско вмешателство или нещо такова, става дума за нормален процес на отношения между 27-те държави членки на Съюза".

"Мисля, че е правилно този въпрос да се реши с възможно най-голяма дискусия, тъй като ние бяхме критикувани за това, че едва ли не крием и правим някакви тайни уговорки", добави Гочев.

Продължава ли ПП да търси депутати?

"Не ги търсим активно. По-скоро се надяваме, че някой от тях по собствена инициатива ще прецени, че това правителство трябва да остане, за да може да продължи своята антикорупционна програма, с която започнахме", каза Димитър Гочев.

"Ако Кирил Петков иска да запази властта на всяка цена, нямаше да бъде в тази ситуация, в която е в момента, нямаше да има вот на недоверие, както ни се казва от време на време "Щяхме да изкараме, без проблем, тези четири години, ако влизахме в корупционни схеми и сделки и ако така да се каже и ние се бяхме изкушили", добавя Гочев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК