Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Бивш военен министър: Путин не бърза да превземе Киев, целта му е цяла Украйна

Русия чака да се създаде нова народна република – Херсонската, след което ще настъпи към Киев

07.03.2022 | 13:22 Редактор: Здравко Черкезов

Докъде може да стигне Путин? Според бившия министър на отбраната ген. Аню Ангелов, руският президент не бърза да овладее Киев. 

"Тази колона, която стои на магистралата от Одеса до Киев, е от юг. Засега бойни действия се водят само на север от Киев. Това ме кара да мисля, че чакат да се създаде дъгата Крим-Херсон-Мариупол и съответно Луганск-Донецк, и на базата на създаването на една нова народна република - Херсонската народна република, да се мобилизират украинците там и те, заедно с тази колона, да настъпят към Киев", коментира ген. Ангелов в предаването "Опорни хора".

По думите му крайната цел на Путин е да завладее цяла Украйна.

"Иначе не можете да демилитаризирате Украйна, като оставите Западна Украйна без съответното "внимание", подчерта военният министър пред Bulgaria ON AIR.

Според него пряка намеса във войната Русия-Украйна би означавала война с НАТО. 

"Не знам дали ще е Трета световна война, но наистина опасността е изключително голяма. Путин, от една страна, разпореди ядрените оръжия да са в по-висока степен на бойна готовност, а от друга страна, забрани всички що-годе опозиционни средства за масово осведомяване в Русия, които биха могли да казват определени истини за войната на руския народ. Това говори за сериозните намерения на Путин да овладее цяла Украйна", смята ген. Ангелов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК