Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

"Опорни хора" - 25.12.2021 - пълен запис

26.12.2021 | 12:00 Редактор: Таня Харизанова

В предаването "Опорни хора" гостува проф. д-р Николай Габровски, началник на Клиника по неврохирургия в УМБАЛСМ „Пирогов“.

Кръстоносният поход на лекарите и двете най-дълги години в медицината. Това бе част от разговора с неврохирурга. Не бе подмината и темата за времената, в които живеем, кое ни разделя, кое ни обединява. Политика, политици, общество - липсва ли ни енергия и лидери? Проф. Габровски говори и за годината на COVID - 19 в личен план.

В студиото бе и известният режисьор Теди Москов. По повод ковид-епидемията той каза: "Испанската чума колко милиони е убила? Баба ми казваше, че които ходели със скилитки чесън на врата вързан, не се разболявали. Да не говорим за чумите още от юстинианово време. Има от време навреме такива изпитания".

"В една пиеса бях направил група лошотърсачи - ходят и все гледат лошо.  Той те е излекувал този лекар: "Нали го знам какъв е, сега да не ти казвам какво говорят хората.". Все търсим нещо лошо да открием, дайте да започнем да търсим хубавото", призовава Теди Москов.

Целите интервюта гледайте във видеото!