Празнуваме Цветница с Невена Бозукова – Неве, Пламен Де Ла Бона и Юлия Спиридонова

Истински цветна неделя ДНЕС

09.04.2017 | 10:00 Редактор: Валерия Петрова
Празнуваме Цветница с Невена Бозукова – Неве, Пламен Де Ла Бона и Юлия Спиридонова

Будим се заедно на Цветница - деня на цветята и цъфтежа! Един от най хубавите пролетни празници, на който според стари български обичаи празнуват всички, носещи имена на цветя и растения.
В неделната сутрин наш специален гост е слънчевото цвете на театъра Невена Бозукова. Неве ни разказва своята история за смях и малко сълзи, за приятелите и любовта отвъд сцената и за театъра като любов и вдъхновение.

Цветница е eдин от най-хубавите български празници. И, разбира се, ден, в който има много именици, на които да подарим цветя. А защо не да зарадваме и себе си или да украсим дома си. Кои са предпочитаните цветя и какво предлагат търговците разбираме от репортажа на колегата Борислав Петров. 

Гостува ни и още една от любимките на сайта az-jenata.bg, която участва в кампанията „15 за следващите 15“ по случай 15-тата им годишнина - писателката Юлия Спиридонова - Юлка. Разговор за децата и литературата, за престижната номинация за наградите „Астрид Линдгрен“ и за четенето ДНЕС.

Пламен Бонев е име, което вероятно някои от нас помнят от близкото минало и свързват с група „Диалог“. Пламен Де Ла Бона обаче е име, което ще чуваме все по- често. Един български мечтател, актьор и певец става любимец на публиката в най-популярния музикален формат във Финландия и музикантите от бранша там му предричат шеметна кариера. Чуйте историята на българина, който плени със своя глас както журито, така и зрителите на Гласът на Финландия.