Кукувците преди и сега

Телевизията, която информира и забавлява в 21 век

30.01.2017 | 17:00 Редактор: Валерия Петрова
Кукувците преди и сега

Днес в събота очаквайте част от създателите на телевизионото предаване Ку-ку, след чиято поява телевизията вече не е същата. На 27-и януари се навърши годишнина от старта на студентската програма Ку-ку по БНТ през януари 1990 г. Създателите му се обединиха от идeята да правят различен телевизионен продукт и по забавен начин да показват темите, които вълнуват младите хора у нас. Борисав Петров се среща с някои от хората, които бяха част от екипа на Ку-ку.

Ще посетим и ателието на Бояна Ушева, която дава нов живот на старите вещи в дома ни. От нея ще разберем как можем да вдъхнем нов живот на старите си мебели и вещи.
Захабен дървен сандък се превръща в модерно нощно шкафче, вехт куфар засиява като произведение на изкуството с мотиви от Алфонс Муха или Густав Климт. Бояна Ушева е сестра на аниматора Теодор Ушев, чийто филм „Сляпата Вайша“ тези дни получи номинация за Окскар. При нея е Валерия Цветанова.

„Днес в събота“ с Бойка Делиева ви гарантира приятно събуждане в почивния ден. Георги Крумов, Снежка Симеонова и Юлиян Кушев разказват кога и как започва всичко за Ку-ку.

Как се промени телевизията за 27 г., какви бяха развлекателните предавания преди и сега, каква е връзката между телевизията, забавлението и провокацията - всичко това само по телевизия Bulgaria ON AIR от 8.20 ч.