Георги Лозанов: Правото на индивида на избор е най-важната ценност

Той гостува в предаването "Днес в събота" с Ирина Белчева седмица преди старта на дебютния му ТВ проект по Bulgaria ON AIR

14.01.2017 | 10:30 Редактор: Валерия Петрова
Георги Лозанов: Правото на индивида на избор е най-важната ценност

Известният медиен експерт Героги Лозанов, който на 22 януари от 19 часа ще дебютира като ТВ водещ с новото предаване по Bulgaria ON AIR „Необичайните заподозрени“, гостува в „Днес в събота“ с Ирина Белчева. Пред зрителите той разказа за детството си, за пътя, по който поема като възрастен човек и за изборите, които прави, включително с първия си авторски ТВ проект, "без опорни точки".

"Много рано направих избора да се занимавам с философия. Нещо повече, в детските години мислех, че има една единствена професия - философията, хората, които мислят какъв е смисълът на всичко. А другите са по-скоро обслужващи философите, за да могат те да намерят смисъла и да го кажат. Разбира се, това беше наивно и твърде по детски самонадеяно. Но философията е в това, че живееш в толкова смислен свят, колкото сам можеш да си произведеш. За мен най-важното остава производството на смисъл", коментира той.

Защо Георги Лозанов подкрепя културния либерализъм и вярва, че правото на индивида на избор е най-висшата ценност? За невинните книги, върху които възникват тоталитарни идеологии, за връзката между тоталитаризма и постистината, която застрашава днешната журналистика от изчезване и още интересни теми, вижте:

В специален поздрав семейството му разкрива и десетте неща, които не знаем за Георги Лозанов - не пие водка, защото му е забранено от... врачки (макар да не вярва в неща извън разума), има лекарски права, отстъпени му от писателя Людмил Станев и по всяко време може да измери кръвната захар на приятел с индивидуална проба, не се е разделял със съпругата си Галя за повече от 24 часа и още - вижте: