Какви жени харесват българските мъже? – Провокативно, епизод 58

Гледайте “Провокативно” всяка неделя от 10:30 по Bulgaria ON AIR

04.06.2017 | 11:39
Михаела Филева

На 4 юни в “Провокативно” по Bulgaria ON AIR: Какви жени харесват българските мъже? Какво търсят мъжете – подчинение, интелект, лоялност, красота или от всичко по малко? Водещата Милена Фучеджиева разговаря с певицата Михаела Филева. "Със сигурност мъжете в момента са малко по-несмели" смята Михаела. "Живеем във време, в което жената взима водещата роля. Много често пътувам по клубове и виждам какво се случва на места, където хората излизат да се забавляват. Много по-често съм свидетел на това как жената прави първата крачка – на свалка или на привличане на внимание, буди инстинкта на ловеца в мъжа. Но тя е първата. Застава по-предизвикателна, поглежда го, изчаква контакта. Разбира се, има дами, които са по-агресивни. И говорейки си какво харесват мъжете, вярвам, че мъжете харесват дамите, които, макар да правят първи избора, все пак се оставят да бъдат те свалените. Достатъчно е да ти покажа, че предизвикваш моето внимание. Оттам нататък работата е твоя. Макар да сме социални животни, все пак сме животни. Не бива да се потискат тези мъжки инстинкти." Целия разговор вижте във видеото:

В рубриката “Женските досиета” литературният критик Амелия Личева продължава разказа си за една от най-фаталните жени в българската литература – Евгения Марс. Защо я наричат “писателката с мустаци”? Мит или реалност е любовта й с Иван Вазов? На какво се дължи конфликтът й с Ана Карима и други писателки? 

Темата за мъжете и жените, любовта, връзките и разделите Милена Фучеджиева коментира и с ПР-експерта Ива Екимова.
"Много дълго се чудих има ли еднозначен отговор на този въпрос. И от светлината на почти трите си брака не съм се превърнала в говорител по темата, но имам опит, който мога да споделя. Мъжете не знаят какво искат от жените. Това е в основата на едни ужасно противоречиви отношения, които след това се израждат в нещо, пречещо и на двамата партньори да изградят един щастлив и хармоничен живот. Цялото това незнание идва от нас, родителите. И то е вкоренено не само във възпитанието, което даваме на децата си, а от целия информационен натиск на социалните мрежи, който оказва влияние върху изграждането им като щастливи, емоционално пълноценни хора." 

Традиционната анкета на предаването пира хората какви жени харесват българските мъже, как изглеждат перфектният мъж и перфектната жена.

Какво можем да разберем за българките от миналия век… чрез бельото им? Експозицията “Скрито-покрито. Бельото на българката в началото на XX век.” в Националния исторически проследява развитието на най-интимната част от женското облекло.