Да спасим семейството или душата си? – Провокативно, епизод 24

Гледайте “Провокативно” всяка неделя от 10:30 по Bulgaria ON AIR

09.10.2016 | 11:59
Мадлен Алгафари

На 9 октомври в “Провокативно” по Bulgaria ON AIR: темата за развода – вечна и вечно болезнена. Да спасим семейството или душата си? До какви последици може да доведе отлагането на един развод? Кое е по-добре за децата – да живеят заедно със своите нещастни родители или да са част от две отделни, но щастливи семейства? Задължително ли е разводът да е край на отношенията между двама души? За всичко това и още Милена Фучеджиева разговаря с психотерапевта, писател и преводач Мадлен Алгафари. 

Героиня на “Женските досиета Х” отново е оперната прима от началото на XX век Христина Морфова. За драматичната й съдба разказва журналистката Румяна Лечева, автор на биографичната книга “Истинската история на Христина Морфова”.

Гост на предаването по темата за разводите е и адвокат Димитър Марковски. Той ще разкаже защо най-често се развеждат българите и какви фрапиращи случаи е срещал в своята практика.

Традиционната анкета на предаването пита хората на улицата: какви могат да бъдат причините за един развод, как изглежда един щастлив и един не толкова щастлив развод.