Оставиха зад решетките мъжете, задържани за откраднатите картини на Майстора

През живота си не съм извършвал такава кражба, обясни пред съда Антон Антонов - един от обвиняемите

10.01.2019 | 19:45 Редактор: Велислав Филипов
Оставиха зад решетките мъжете, задържани за откраднатите картини на Майстора

Антон Антонов и Виктор Марев, обвинени за кражбата на 15 картини на Владимир Димитров - Майстора и Димитър Киров - Ди Киро, остават в ареста. Софийският районен съд прие, че двамата могат да извършат ново престъпление предвид дългото им съдебно досие.

Антон Антонов, по прякор Амет, и Виктор Марев, по-известен като Чоко, все още не се дали обяснения за кражбата. По информация на Bulgaria ON AIR, след като бил задържан по-възрастният мъж, сам признал, че е виновен и иска да сключи споразумение с прокуратурата, но не знаел какво краде - не разбирал от изкуство.

Амет и Чоко действали по поръчка. "През живота си не съм извършвал такава кражба", обяви Антонов пред съда. 

В дома или колата на Антонов не са открити картини, аргументира искането си за домашен арест адвокатът му. Защитникът на Марев подчерта пълното му съдействие на разследващите. Никой обаче не отрича дългото им криминално досие. 

Докато Антонов и Марев остават зад решетките, двамата антиквари, които са купили и опитали да продадат откраднатите платна, са на свобода срещу 5 хил. лв. гаранция. Повдигнати са им обвинения за вещно укривателство.

Ако Антонов и Марев бъдат признати за виновни, могат да получат от 3 до 15 години затвор.