Побои и рекет: Ще оставят ли хората на Очите зад решетките?

Защитата на четиримата арестувани опровергава обвиненията

09.08.2018 | 13:10 Редактор: Ивайло Николов
Побои и рекет: Ще оставят ли хората на Очите зад решетките?

Специализираният наказателен съд решава дали ще остави ли за постоянно в ареста петимата членове на групата на Димитър Желязков - Очите, които са задържани за побои и рекет.

На открито заседание пред магистратите се явиха четирима от задържаните. Според прокуратурата всички те са били част от бандата на Димитър Желязков. Венцислав Христов, Радослав Николов, Йордан Найденов и Йордан Въчев са членове на силовата групировка на Митьо Очите, която е заплашвала с рекет и палежи погребалните фирми в Бургас.

От обвинението обявиха, че Радослав Николов е дясната ръка на Желязков, който е събирал отчисленията от дребните дилъри по морето. Парите след това са предавани на Венцислав Христов, от когото са стигали до Димитър Желязков. По обратния път е била и схемата за поръчките за палежи.

Емил Милев, който защитава един от задържаните, опроверга твърденията, че става въпрос за банда, която да действа със силови методи.

Според него свидетелите, които са давали показания, не са предали преки впечатления, а догатки. Това е и причина според защитника да няма основание да се говори за банда, която се занимава с рекет, побои палежи.