Бургаският съд остави в ареста 15-годишния Иван

По думите на прокурора срещу момчето има достатъчно доказателства, че именно той е убил 11-годишната Никол

22.08.2017 | 18:06 Редактор: Мария Аладжова
Бургаският съд остави в ареста 15-годишния Иван

Бургаският окръжен съд остави в ареста 15-годишният Иван, обвинен за жестокото убийство на 11-годишната Никол в бургаския комплекс "Меден Рудник". Законът предвижда от 15 до 20 г. лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен без право на замяна. Тъй като извършителят е непълнолетен, ако бъде признат за виновен, той ще получи редуцирано наказание между 3 и 10 г. лишаване от свобода.

Според служебния адвокат на обвиняемия, по време на разпитите той се е държал неадекватно, а на конкретно поставен въпроси отговарял "Не знам. Просто не знам".

Момчето продължава да поддържа версията, че с 11-годишната Никол са се скарали къде да пушат наргиле, но все още не е ясно какво са правили в блок 108 в "Меден Рудник". По думите на адвоката му обаче Иван нито пие, нито пуши и неговата версия за наргилето издиша:

"Той заявява, че не е искал да я убие. Оттам нататък нещата започват да се размиват: "Да я сплаша, да я боцна", от този род като версии и хипотези", разказа Камен Кънев. 

Прокурорът отказа да коментира пред медиите какво е споделило момчето в съдебната зала, но заяви, че има достатъчно доказателства, които сочат, че Иван е извършителят на убийството. Почти всички доказателства, които са необходими за доказване на авторството на престъплението освен признанията на подсъдимия са налице.

В съда стана ясно, че във фаталния ден Никол и Иван са се видели за втори път, след като са се запознали в интернет.

Родителите на обвинения за убийството 15- годишния Иван днес не присъстваха в съдебната зала. Майката работи, а бащата е пенсионер и имат още две деца.