Мъж държа семейството си като заложници в Бургас

Всичко започнало от семеен скандал предната вечер

22.06.2017 | 22:05 Редактор: Иван Берберов
Мъж държа семейството си като заложници в Бургас

Заложническа криза в Бургас. Мъж на възраст 36 години държа 20 часа 3-годишния си син и 75-годишната си майка блокирани в апартамент.

Драмата започнала предишната вечер със семеен скандал.

Дошлите намясто екипи успели да изведат 31-годишната майка на момчето след като бил получен сигнал за семейния спор. Служителите били заплашени от мъжа, че ще намушка с нож детето си, ако се опитат да го изведат от жилището.

След заплахата бургазлията успял да заключи входната врата, след което я барикадирал с мебели и останал на 4 етаж с детето и майка си.

Бащата заявил, че притежава огнестрелно оръжие и взривни вещества, които щял да детонира при евентуален опит за проникване в апартамента. 

Около 14:30 часа днес (22.06.2017) спецполицаи влезли през терасата на апартамента в блок 51 в бургаския комплекс "Славейков" и извели невредими бабата и внучето ѝ. Доскорошните заложници се чувстват добре и са в добро здравословно състояние. С тях разговарял и психолог, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Това, което съседите разказаха е, че 36-годишният мъж е наркоман и често в жилището са ставали скандали. Той е задържан за 24 часа и е образувано от прокуратурата досъдебно производство.