14 са задържаните след акцията на ГДБОП в ДАИ

Транспортният министър Ивайло Московски обеща уволнения

08.06.2017 | 13:28 Редактор: Василена Василева
14 са задържаните след акцията на ГДБОП в ДАИ

Общо 14 са задържаните при акцията в ДАИ. 12 от тях служители на областен отдел към Изпълнителна агенция, а двама са собственици на автошколи.  Заподозрени са в получаване на подкупи и продажба на шофьорски книжки. При обиските у тях са намерени над 115 000 лв. в различна валута. 

"Ние пари на тези, които могат да карат, не вземаме". Това казал един от задържаните по време на разпита си пред разследващите. Според прокуратурата корупционната схема работела с пълна сила от януари 2016 г. 

По предварителна информация стана ясно, че разследването е за корупционни схеми, свързани с продажбата на шофьорски книжки. Органите на реда са иззели компютри и документация. 

Шефът на ДАИ не е сред задържаните. По неофициална информация арестуваните лица са от по-ниските нива в агенцията.

Транспортният министър Ивайло Московски обеща уволнения и увери, че няма да толерира корупционни практики. Последната акция в Автомобилната инспекция беше през месец ноември във Варна, където бяха арестувани 7 души.

Изпитите, насрочени за днес и утре, са отложени за събота и неделя, тъй като сред задържаните има и изпитващи, а от администрацията заявиха, че пробив при листовките няма.

Предстои брифинг на прокуратурата, при който ще станат ясни имената на задържаните.

Обновена: 17:34