Бившият външен министър с обвинение в безстопанственост

Заместникът на Даниел Митов - Христо Ангеличин, също попадна в полезрението на прокуратурата

09.05.2017 | 15:59 Редактор: Жанета Нейкова
Бившият външен министър с обвинение в безстопанственост

Бившият външен министър Даниел Митов от кабинета "Борисов-2" с обвинение. Това е трети министър от квотата на Реформаторския блок, който се сдобива с такова. То е за безстопанственост. 

Точно в 14.00 часа бившият външен министър Даниел Митов, придружен от адвоката си, прекара 40-минутен престой в Следствената служба на Софийската градска прокуратура и излезе като обвиняем в безстопанственост. 

Съдебното преследване е по разследване, започнало през януари, като с обвинение се сдоби и заместникът на Митов - Христо Ангеличин. То е за неправомерно, според прокуратурата, сключени сделки с търговска фирма за служебни пътувания, самолетни билети и др.

Споразумението е направено без провеждане на обществена поръчка и, според прокуратурата, са настъпили щети в размер на около 500 хил. лева. Става въпрос за договор, сключен между Външното министерство и Министерство на земеделието и храните.

Христо Ангеличин, а днес и Даниел Митов, заявиха, че не се притесняват от обвинението и не виждат нищо нередно в своите действия.

Даниел Митов не е единственият представител на Реформаторския блок, който беше привикан в Столичното следствие днес. От него си тръгна и бившият депутат Гроздан Караджов, който също получи обвинение.

Той заяви, че съдебното преследване е за договори, сключени преди 6 години и не пожела да уточни за какво точно става въпрос.