Разкриха схема за укриване на данъци в Хасково

Бензинджии манипулирали контролните уреди, установиха митничари и данъчни

15.03.2017 | 17:00 Редактор: Иван Берберов
Разкриха схема за укриване на данъци в Хасково

Пловдивски митничари и данъчни разкриха схема за избягване плащането на данъци при търговия с горива чрез манипулиране на контролни уреди, съобщиха от Агенция "Митници".

При проверка на бензиностанция в района на Хасково митническите служители установили, че в резервоарите на обекта се съдържат 4500 литра дизелово гориво. У митническите служители възникват съмнения, че е налице манипулация на онлайн връзката с НАП.

При последвала съвместна проверка на обекта от митнически служители на Митница Пловдив и служители на ТД на НАП Пловдив са установени несъответствия в данните на една от нивомерните системи на резервоарите.

За проверявания период са открити данни за седем доставки за общо 36 000 литра, а към контролните органи са отчетени две доставки за общо 5000 литра.

За втора нивомерна система е установено, че е разкачена заедно с модем за Интернет, както и има индикации за нарушена цялост на пломбата, поставена от НАП.

Установеното в бензиностанцията гориво е задържано и е оставено на съхранение в Митница Пловдив, а нивомерните системи са иззети от НАП.  Работата по случая продължава.