Микробус е бил взривен в софийския квартал "Младост" (Обновена)

Още се изясняват причините за инцидента

10.03.2017 | 09:45 Редактор: Жанета Нейкова
Микробус е бил взривен в софийския квартал "Младост" (Обновена)

Микробус е бил взривен в софийския квартал "Младост 4" пред блок 408. От МВР съобщиха за Bulgaria ON AIR, че няма пострадали. 

Сигналът за инцидента е подаден в 3.20 ч. 

Служебният вътрешен министър Пламен Узунов съобщи, че микробусът е собственост на фирма, юридическо лице. Повече подробни за сега не се съобщават. 

Източници на Bulgaria ON AIR свързват взрива на микробуса от тази нощ с друг инцидент на подпален такъв в същия столичен квартал. 

Става въпрос за случай от юли месец, миналата година, когато 9 микробуса бяха подпалени. Тогава те бяха залети с взривно вещество и запалени. Полицията установи, че всичките 9 автомобила са собственост на един и същи притежател, който има транспортни фирми.

Собственикът на транспортните фирми е имал договори с училища и в микробусите са се извозвали деца. Тогава бизнесменът без криминално минало съобщи, че не вижда причини за инцидента. Той е казал, че няма проблеми с конкуренти и не намира лични мотиви за деянието срещу него. 

Дали микробусът, подпален тази нощ в "Младост 4", е собственост на същия човек и дали инцидента е продължение на сагата от миналата година, се очаква да бъде изяснено. 

Повече информация очаквайте в обедната ни емисия.

Даниела Владимирова бе на мястото на събитието: