Спипаха ало измамник при получаване на пари под тераса

Два аналогични случая в Монтана само за ден

08.02.2017 | 18:00 Редактор: Тодор Петров
Спипаха ало измамник при получаване на пари под тераса

Две нови телефонни измами са станали в Монтана вчера, а единият от измамниците е задържан под терасата на жертвата при вземане на парите, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Към 16 часа на домашния телефон на 84-годишен жител на Монтана се обадил неизвестен мъж, който заплашил със саморазправа него и семейството му и поискал да му даде всичките си налични пари. 

Веднага след това се обадил друг непознат, който се представил за началника на криминалната полиция в Монтана и поискал съдействие за залавяне на група престъпници. За целта възрастният мъж трябвало да хвърли през терасата си пари, които чакащ долу престъпник да вземе и полицията да го залови. 

Мнимият полицай обещал, че веднага след това ще върне сумата на собственика й. Човекът повярвал и хвърлил на чакащия долу 1300 лева в плик. След като видял как той си тръгва с парите и никой не го задържа, пострадалият се обадил на 112 и разбрал, че е измамен.

По аналогичен начин се развила и друга измама, станала към 18:30 часа в ж.к. "Пъстрина" в Монтана. Там обаче граждани видели чакащ под тераса на блок съмнителен човек, обадили се в полицията и престъпникът бил задържан на място при вземане на хвърлен от балкона плик с пари. 

Задържаният е на 43 години и е от Добрич. Той искал да измами 80-годишна жена от Монтана.