МВР задържа двама посредници в телефонни измами в Кърджали

Арестуваните са мъж и жена, и двамата на 47 години

26.01.2017 | 17:00 Редактор: Жанета Нейкова
МВР задържа двама посредници в телефонни измами в Кърджали

Двама посредници в телефонна измама са задържани в Кърджали, съобщиха от Областната дирекция на МВР, цитирани от Dnes.bg

Арестуваните мъж и жена, и двамата на 47 години, били гастрольори от сливенско село. Те са разкрити "по горещи следи", веднага след като прибрали сумата от 7 200 лв. от 67-годишна кърджалийка.

Измамата била извършена по най-популярната напоследък схема. На домашния телефон се обадил мъж, който се представил за инспектор Попов от полицията и поискал предаването на пари, за да бъдат заловени телефонни измамници. Жената повярвала на сценария, изтеглила пари от банка и под диктовката на мнимия инспектор ги хвърлила в кош.

Тогава обаче се намесили полицаите от районното управление в Кърджали, които задържали измамниците.

Цялата сума е иззета и е на съхранение в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава разследващ полицай.

При друг подобен случай в Силистра бе заловен участник в телефонни измами.

Полицейската операция е проведена вчера, след като са получени сигнали за извършени две телефонни измами отново по най-актуалния напоследък сценарий за участие в акция на полицията по залавяне на измамници.

В първия случай шейсет и пет годишна силистренка изтеглила от банка спестяванията си - 3630 лева и ги поставила под гумата на паркиран лек автомобил в района на Дунавския парк на Силистра. Във втория случай 82-годишна жена от село Айдемир приготвила сумата от 3705 лева, качила се на автобус за Силистра и предала парите на непознат на спирката в района на болницата в областния град.

Заподозреният е заловен от началника на РУ-Силистра главен инспектор Траян Петров и ръководителя на сектор "Криминална полиция" главен инспектор Божидар Генчев. Задържан е двайсет годишен мъж, жител на шуменско село, минути преди да се качи на автобус за Русе. У него е намерена сумата от осъществените през деня телефонни измами.

Мъжът, който няма регистрирани криминални прояви, е задържан за срок до 24 часа. Установени са данни за съпричастността му към извършените в края на миналата седмица три телефонни измами в Силистра.

Продължава работата за изясняване на случая и установяване и на други хора, свързани с престъпната дейност. Образувано е досъдебно производство.