Анита Мейзер се призна за виновна, осъдиха я на 3 години затвор

Бившата миска ще трябва да плати 150 хил. лева кръвнина

22.12.2016 | 14:52 Редактор: Тодор Петров
Анита Мейзер се призна за виновна, осъдиха я на 3 години затвор

Варненският окръжен съд призна Анита Мейзер за виновна в това, че на 14 август е причинила смърт по непредпазливост на съпруга си Николай Димов, съобщи агенция "Черно море".

Тя бе призната за виновна и за това, че на същата дата е предложила подкуп от 30 000 евро на полицейски служител, за да не я задържи.

Съдът й наложи наказания и за двете престъпления от 4 години и 6 месеца, които редуцира с 1/3, тъй като делото бе разгледано в условията на съкратено съдебно следствие.

Анита Мейзер се призна за виновна и прие да не се събират доказателства в съдебната фаза. Тя ще търпи най-тежкото от двете наказания, а именно 3 години лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип, както и глоба в размер на 7 000 лева.

От обвинителния акт стана ясно, че Николай бил вързан със свински опашки, които трябвало да скъса, а тя да го снимала с телефона. Той обаче почнал да се души и изгубил съзнание, докато тя се опитвала да включи камерата да записва.

Тогава обаче осъзнала, че той не е добре и се опитала да ги разкъса, но не успяла. Отишла да вземе веро, явно за да си помогне в срязването. Опитала първо да освободи тези на краката. После видяла под дупката на масажната маса на която той лежал кръв, и така разбрала, че е умрял.

Уплашила се, че ще заподозрят първо нея и решила да се отърве от трупа и да измисли версия. До масата имало куфар, на коийто сложила тялото му, но впоследствие куфара се обърнал и тялото паднало на земята по лице. Започнала да се събира кръв.

Излязла на терасата и решила да се самоубие, но като видяла апартамента на дъщеря си, решила да не го прави. После измислила версията че други са убийците - негови познати, които видели пред тях при прибирането им.

Измислила, че мъжът й я пратил за цигари и яйца, а за да осигури алиби отишла до магазини с камери. Купила нещата, върнала се, камерите в кооперацията знаела че са изключени.

После почнала да звъни на познати полицаи, но в късния час те не й вдигали. Така отишла при Кирил Вълчев-Скалата, коѝто е в същата кооперация. Той я посъветвал да звънне на полицията, но не знаели на коѝ номер. Тя звъннала някъде около 3 ч. и нещо в пето районно, откъдето дошли полицаи. Междувременно на Кирил Вълчев при гледката на трупа му станало лошо.

Съдът зачита предварителното задържане на подсъдимата по настоящото дело, считано от 14.08.2016 г.

Мейзер е осъдена да плати обезщетение на близките на Николай Димов в размер на 150 000 лева, заедно със законната лихва върху тази сума, считано от 14.08.2016 г., до окончателното изплащане на сумата, като съдът отхвърли гражданския иск до сумата от 300 000 лв. като неоснователен.

"През четиримесечния си престой в ареста се опитвах да си обясня как стигнах до тук. Ние имахме чудесни отношения със съпруга ми. Той имаше понякога странни желания и аз ги изпълнявах… Грешката ми беше, че не казах на майка му и сестра му какво е намислил, може би щяха да го спрат", бяха последните думи на подсъдимата в съда.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен срок от днес.