В Търново задържаха четирима за отвличане на момче

Похитителите поискали 200 хил. лева от бащата на 19-годишния ром

08.11.2016 | 14:59 Редактор: Тодор Петров
В Търново задържаха четирима за отвличане на момче

Във Велико Търново задържаха четирима за отвличането на младеж в града. 19-годишно момче от Горна Оряховица е било похитено в края на миналия месец с поискан подкуп от 200 хиляди лева. Дни по-късно момчето е било освободено, а полицията успява да хване похитителите.

На 27 октомври в полицията във Велико Търново е получен сигнал, че 19-годишно момче от ромски произход е отвлечено. Сигналът подава неговият баща. По неофициална информация той се занимава с телефонни измами. Вероятно по тази причина похитителите поискали от него откуп от 200 000 евро. Полицията реагира веднага и започва акция по издирване.

"19-годишното момче, по данни на баща му, е бил отвлечен с личния му автомобил, който беше обявен незабавно за издирване. Незабавно бяха предприети заградителни мероприятия на територията на цялата област и страната", коментира старши комисар Димитър Машов.

След намесата на полицията обаче похитителите бързо се отказали от първоначалния си план и решили да освободят момчето. Полицията го намира в центъра на село Хотница, като по него има следи от насилие. С помощта на показанията му са установени и извършителите. 

"В хода на операцията бяха задържани 4 лица. Това, което към момента знаем е, че са разбрали, че бащата евентуално разполага с повече средства и са решили да изкарат бързи пари. Задържаните са от Плевен, Тетевен и Стамболово, на възраст между 24 и 36 години", каза още ст.комисар Машов.

От полицията продължават да издирват и последния от извършителите. От полицията потвърдиха, че отвлеченият младеж е от квартал Калтинец в Горна Оряховица, но няма яснота с какво се занимава заможното му семейство.