Двойно убийство с нож в Пазарджик

По-късно мъж откри стрелба по преминаващи по улицата жени

06.11.2016 | 17:09
Двойно убийство с нож в Пазарджик

Възрастни мъж и жена са били убити с нож в един от ромските квартали на града. Малко по-късно на метри от местопрестъплението мъж откри стрелба по преминаващи по улицата жени. Засега не е ясно дали двата случая са свързани. 

Сигналът за убийството е подаден от съсед на жертвите малко след 21 часа снощи. Полицаите открили труповете на двама възрастни.

"На мястото незабавно са изпратени екипи на районното управление, които са установили възрастен 77-годишен мъж пред входа на къщата, в която са живеели. Той има прободни рани по тялото. На мястото е пристигнала и дежурна група. Малко по-късно е открита и неговата съпруга в една от стаите на къщата, също мъртва в резултат на множество пробождания", споделят от полицията.

Двамата живеели заедно без брак. Имат синове, които живеят в чужбина. Една от версиите е, че целта на нападението е била грабеж, твърдят близки на жертвите.

"Аз съм 40-годишен зет, още не съм чувал от тях какво ще делим. Какво ще делят като нямат пари. Видя ли са че нямат пари и са ги оставили. Сигурно са ги били, тормозили са ги", коментира близък на убитата двойка. 

"Нищо не е откраднато. Всичко както си е било, там си седи", твърдят униформени.

Главният прокурор Сотир Цацаров коментира, че убийството не е свързано с изборния процес.

"Дали е с грабеж или с някаква друга цел... Нека дадем време, работи се усилено", заявиха граждани на квартала.

От полицията казват, че не е грабеж. Със сигурност убийството не е било предварително планирано, а е моментен инцидент.

Тази сутрин 30-годишен мъж откри стрелба с въздушна пушка от дома си по тълпата от съседи пред къщата на убитите. Стрелял е по две жени. Те са ранени в краката и са настанени в болница.

Мъжът е с криминално минало и е наркозависим. Той е арестува, но все още не са ясни мотивите за стрелбата му . В същото време полицаите издирват убиецът на възрастната двойка.