Гранични полицаи задържаха каналджия, превозвал 13 бежанци

В таксито на 32-годишния софиянец са открити и наркотици

12.10.2016 | 19:05 Редактор: Тодор Петров
Гранични полицаи задържаха каналджия, превозвал 13 бежанци

Патрул от ГПУ-Брегово е задържал шофьор на такси, 13 бежанци. Служителите забелязали колата, движеща се към българо-сръбската граница. Автомобилът на гранична полиция тръгнал след него, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В землището на село Градец таксито спряло и от него започнали да слизат хора. Граничните полицаи установили 13 чужди граждани – 7 мъже и 6 момчета. 8 от чужденците били афганистанци, 5 - пакистанци. Всичките са регистрирани в Държавната агенция за бежанците, но признали, че са искали да преминат незаконно сръбско-българската граница и да стигнат до Германия. Чужденците са задържани в ГПУ-Брегово.

Задържан е и шофьорът на таксито,  Г. К. (32 г.) от София. При извършената проверка на автомобила му граничните полицаи открили в пепелника доза бяло прахообразно вещество, което при полевия наркотест реагирало на амфетамин. 

По случая е образувано досъдебно производство. На Г.К. са повдигнати обвинения за каналджийство и за държане на наркотично вещество. С постановление на районната прокуратура в Кула той е задържан за 72 часа и е предаден на следствения арест.