Арест за каналджии-обирджии в Средец

Шестима нашенци прекарали турско семейство през границата, след което го ограбили

07.05.2016 | 15:36 Редактор: Луиза Божинова
Арест за каналджии-обирджии в Средец

Гранични полицаи задържаха група каналджии, ограбили нелегални имигранти.

В района на село Факия, община Средец, полицаите открили мъж, жена, момче и момиче, които нямат регистрирано влизане в страната и са били преведени нелегално от каналджии през турско-българската граница в района на село Горно Ябълково.

Турските граждани разказали на полицаите, че непосредствено след границата те заплатили на водачите уговорената сума за нелегалното преминаване. Веднага след това обаче към каналджиите се присъединили още няколко мъже. Те нападнали семейството и го ограбили. Отнели им мобилните телефони и парите. По думите на потърпевшите става въпрос за доста голяма сума.

След проведена полицейска акция в района на село Факия, граничарите задържали шестима мъже от района на град Средец и от Сливенска област. У задържаните са намерени мобилен телефон на турското семейство и част от ограбените пари.

Шестимата нападатели са задържани в ГПУ-Средец и са им образувани три досъдебни производства – за грабеж, каналджийство и незаконно преминаване на границата. Уведомена е и прокуратурата, а работата по случая продължава.

Вчера служители от Гранично полицейско управление-Елхово са задържали в близо до границата в землището на с. Голям Дервент 35-годишен каналджия от Търговище и 22 незаконни имигранти без документи, представящи се за сирийци. 

През изминалото денонощие са предотвратени 8 опита за преминаване на българо-турската граница на 170 незаконни имигранти в зоните за отговорност на ГПУ-Свиленград, ГПУ-Малко Търново и ГПУ-Средец, съобщиха от МВР.