Разкриха насаждения от марихуана в Стара Загора и Пазарджик

Задържани са общо трима мъже и една жена, единият е шофирал след употреба на наркотици

05.09.2016 | 16:28 Редактор: Тодор Петров
Разкриха насаждения от марихуана в Стара Загора и Пазарджик

При специализирана полицейска операция на 3 септември, проведена от служители на Първо РУ – Стара Загора, в гориста местност между с. Калояновец, община Стара Загора и АМ "Тракия", близо до напоителен канал, са задържани Ж.Д.  на 29 г., и 28-годишната А. Ч. - двамата от Стара Загора. Това съобщиха от Пресцентъра на МВР.

Полицаите ги сварили в момент, когато мъжът се подготвял да полива засадените на специално пригодено пространство в гората отглежданите от него 33 стръка марихуана.  Растенията са иззети, а по случая е образувано досъдебно производство.

При извършения обиск у Ж. Д. е намерено и иззето топче суха зелена тревиста маса, около 0,6 г марихуана. Допълнително е установено, че Ж.Д. шофирал лекия си автомобил след употреба на амфетамин, с отнето свидетелство за правоуправление. 

Междувременно в рамките на рутинни действия за противодействие на производството, разпространението и притежанието на наркотични вещества служителите от ОДМВР-Пазарджик задържаха двама младежи, отглеждали марихуана. 

Криминалисти от Панагюрище предприели проверка в местността Сап дере между селата Левски и Попинци, където двама мъже поливали няколко растения марихуана. Задържани са  жителите на Пазарджик Г.Т. (21г.) и Д.Ш. (25г.).