Корумпирано ченге взе два подкупа за по-малко от час от един шофьор

Той поискал 50 лева + 20 лева от водач без книжка

01.06.2016 | 07:17 Редактор: Ирина Георгиева
Корумпирано ченге взе два подкупа за по-малко от час от един шофьор

Два подкупа от един шофьор за по-малко от час успял да вземе корумпиран полицай в Харманли. "Рекордът" е поставен на 20 срещу 21 април, но стана известен вчера, когато прокуратурата повдигна обвинения на рушветчията, пише в. "Труд".

48-годишният полицай, с инициали М.П. патрулирал с колегата си в града. На случаен принцип спрял VW Golf, шофиран от 43-годишен мъж, с инициали А.С. При проверката се оказала, че водачът няма книжка. 

Вместо обаче полицаят да уведоми дежурния в местното РПУ и да извика катаджия, той направо си поискал 50 лева от нарушителя, за да не му съставя акт. След като взел парите, ченгето му наредило да напусне Харманли. 
"Глобеният" обаче не се подчинил и отишъл до денонощен магазин. На връщане бил спрян отново - от същия полицай. И отново бил принуден от него да даде 20 лева. Това обаче ядосало шофьора и той сигнализирал на тел. 112, за да натопи рушветчията.

В момента подкупният полицай е с мярка за неотклонение "подписка", съобщиха хасковските прокурори. Вчера не стана ясно какво е станало с нарушителя.

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково са извършени множество следствени действия, сред които разпити на свидетели, назначени са експертизи, извършени разпознавания.