Хванаха 240 бобини с филтърна хартия за цигари в района на Ферибот Оряхово

Били скрити в камион, превозващ опаковъчни материали от България за Германия

27.05.2024 | 13:11 Редактор: Вяра Димова
Хванаха 240 бобини с филтърна хартия за цигари в района на Ферибот Оряхово

240 бобини с ленти коркофан в района на Ферибот Оряхово, задържаха митническите служители на МП "Оряхово". Нарушението е разкрито в рамките на съвместната операция между органите на ГДБОП, ГД "Гранична полиция", Агенция "Митници" и НАП, с цел противодействие на контрабандата.

На 21 май спират за проверка товарен автомобил, който по документи е превозвал опаковъчни материали от България за Германия. В хода на проверката откриват два палета със стока, обвита в картон и стреч фолио. След като е премахната външната и част от вътрешната опаковка на стоката, са намерени бобини с лента коркофан с логото на търговската марка "Marlboro".

Митническите служители са задържали цялото намерено количество от 240 бобини във връзка с възникнало съмнение за нарушаване на правата върху интелектуалната собственост. За случая предстои да бъдат уведомени правопритежателите на търговската марка.

Това е втори случай през този месец, когато служители от ТД Митница Русе задържат фалшиви материали за производство и опаковане на цигари.

Снимки: Агенция "Митници"