81-годишен шофьор блъсна жена на улица в Пловдив

Пробата му за алкохол е отрицателна

08.05.2024 | 17:43 Редактор: Толя Стоянова
81-годишен шофьор блъсна жена на улица в Пловдив

Възрастна жена пострада при катастрофа вчера в ж.к. "Христо Смирненски" в Пловдив, докато пресича улицата. Към 13:40 ч. екип на сектор "Пътна полиция" бил насочен към ул. "Хаджи Димитър", където пресичаща 63-годишна жена била ударена от лек автомобил "Дачия". След медицински преглед тя е освободена за домашно лечение.

Водачът на колата, на 81 години, е изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, пробата е отрицателна. Случаят е отработен по административен ред.

Двадесет минути по-рано бил получен сигнал за пътен инцидент на кръстовището между бул. "Копривщица" и ул. "Севастопол". По първоначални данни лек автомобил "Фолксваген" не спазил необходимата дистанция и блъснал спиращия пред него лек автомобил "Тойота", който удря две момичета на 13 г., пресичащи на пешеходна пътека.

В следствие на удара леко са пострадали шофьорът на ударената кола и двете момичета. След преглед от медицински екип на място са освободени с леки натъртвания. Няма данни за употреба на алкохол от страна на виновния водач.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)