"Пребит за кеф, дори не е ограбен": Зачестяват уличните нападения във Варна

В повечето случаи нападателите са млади хора, тийнейджъри

08.05.2024 | 09:31 Редактор: Елеонора Танева

Зачестяват случаите на улични нападения във Варна. Чрез социалните мрежи се търси съдействие за очевидци или записи от камери на побой над мъж вечерта на 4 срещу 5 май, около кръстовището "Цар Асен" - "Чаталджа".

"Пребит е без причина (дори не е ограбен) ей така, за кеф вероятно в духа на православните ценности на извършителите и семействата им. Искам да помоля, ако има свидетели на инцидента да ми пишат на лични. Полицията е уведомена, събираме записи от камери в района, но все някой може да е видял или чул нещо. Съдейки по поведението им това едва ли ще е единствения инцидент в района, а очевидно щом на глутница нападат безгрижно възрастен мъж, може да последва жена, дете или старец дори!", написа сестрата на потърпевшия. 

Оказва се, че това не е единичен случай на улично нападение. 

"Така беше нападнат и мъж в "Аспарухово", до банка ДСК без причина. Не знам какво се случва с тези тийнейджъри, но в днешно време трябва да се страхуваш, ако си сам в по-късните часове", коментира Мария Петкова.

При друг случай е била нападната сама жена, която говорела на руски и била помислена за украинка. 

"По предната събота мой приятел пострада по същия начин група маскирани, каза че са били маскирани и от нищото почнали да налагат без грабеж, без причина", дава пример човек в коментар към последния случай. 

Според хората полицаите знаят къде действат подобни групи, но не предприемат достатъчно мерки за гарантиране сигурността на хората. Затова има призиви за организиране на граждански патрули. 

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Снимка: pixabay