Пребиха с бокс 14-годишно момче в двора на училището му

По-възрастен братовчед на негов съученик нанесъл побоя

01.05.2024 | 18:56 Редактор: Деси Николова
Пребиха с бокс 14-годишно момче в двора на училището му

14-годишен ученик е настанен в неврохирургията на МБАЛ-Хасково, след като е бил пребит с бокс в двора на училище в хасковското село Узунджово.

Екшънът се разиграл при игра на футбол. 14-годишният ударил с топка друго дете от класа. По това време покрай училището минавал 17-годишен братовчед на пострадалото дето. Заедно с баткото бил и негов приятел. Двамата влезли и единият хванал 14-годишното момче, а другият го удрял в лицето. Според пострадалия ударите били с бокс.

По това време възпитателят и останалите ученици вече отивали към сградата на училището и учителят не е станал пряк свидетел на нападението, каза директорът на учебното заведение. След боя 14-годишното момче също влиза в училище и остава в клас. 

В 16 часа момчето се качва в училищния автобус и се прибира в село Нова надежда. Дядо му вижда, че е пребит, подава сигнал в полицията и до отдел "Закрила на детето" и го води на лекар.

"Училището и учителят нищо не са направили - да се обаждат в полиция, да го закарат в болница. Детето е ударено с бокс по главата от две чужди деца, каза дядото Антон Атанасов, предаде "Труд". Директорът на училището Валя Йорданова каза, че ще предприеме санкции срещу учителя.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR