Съдът: Габриела Пеева не може да влияе на разследването, трябва да гледа децата си

Обвинената в убийството на мъжа си Пейо Пеев заяви, че е дала самопризнания под натиск и заплахи

30.04.2024 | 18:37 Редактор: Вяра Димова

След 4 месеца под стража от ареста излиза обвинената в убийството на мъжа си Пейо Пеев – Габриела Пеева, която е майка и на две деца. Именно такъв аргумент изтъкна съдът – нищо не може да замени майчината любов. А самата Габриела твърди, че самопризнанията си дала под натиск и заплахи.

С белезници на краката и ръцете, и с качулка на главата, Пеева пристигна в съдебната зала. Защитата ѝ поиска по-лека мярка от търпяното до момента "задържане под стража". Според адвокатите ѝ няма убедителни доказателства, че тя е извършила убийството, а разпространеният и в медиите запис от видеокамера не бил достоверен.

Отделно от това, защитата посочи, че здравето ѝ се влошило.

"Тя не е получила мозъчен инсулт, а мозъчен инфаркт – едно коварно заболяване. Съдът правилно прецени и взе това предвид при вземане на една по-лека мярка", каза адвокат Димитър Вълков.

В тезите си прокуратурата бе кратка. От там казаха, че не виждат причини за налагане на по-леко мярка. Смятат, че Пеева може да се укрие и да повлияе на разследването. Самата Габриела пък заяви, че е абсолютно невинна, дала самопризнанията си под натиск от полицията, която я заплашвала, че няма да види децата си.

"Тази майка не е мислила за децата, когато го е убила. Тя е прикривала, цяла нощ е ровила в телефона. Тя се бори за деца, които е неглижирала. Това също е подсъдно", смята баща на убития Пейо Пеев - Орлин Пеев.

Съдът сметна още, че няма как Пеева да повлияе на разследването, тъй като последните месеци по него нямало нищо ново.

Вижте повече в репортажа на Теодор Лазаров.

Скъпо ли ви е агнешкото месо за Великден и Гергьовден?

Не, цените са като миналогодишните.
18%
Няма да мога да си позволя агнешко.
44%
Ще си купим, но малко, колкото да има агнешко на трапезата за празниците.
38%
Общо 525 гласа

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)