Съдът не пусна Габриела Славова, обвинена в убийство на Пейо, иска да е до децата си

Майка ѝ - Красимира Трифонова, също остава в ареста

23.04.2024 | 19:15 Редактор: Искра Ангелова
Съдът не пусна Габриела Славова, обвинена в убийство на Пейо, иска да е до децата си

Габриела Славова, обвинена в убийството на съпруга си Пейо Пеев, остава в ареста. Днес съдът разгледа мярката ѝ за неотклонение. Майка ѝ - Красимира Трифонова, също остава в ареста.

В момента Славова е в ареста, но иска по-лека мярка за неотклонение. Габриела не се яви на делото, беше изпратила писмо до съда. Защитата на Славова посочи, че здравословното състояние на обвиняемата е влошено. Защитата приложи множество епикризи от проведени прегледи, които да подкрепят тезата, че обвиняемата не се чувства добре.

В залата присъства и Велико Минков, който твърди, че е баща на едно от децата на Габриела Славова, което е само на седем месеца. В момента и двете деца са при родителите на убития Пейо Пеев.

"Успях да видя сина си, гледат го много добре. Искам справедливост", каза Минков преди делото. Присъства и бабата на обвиняемата.

На предишното заседание на 30 януари Софийският апелативен съд прие, че са събрани достатъчно доказателства за виновността на обвиняемата в извършването на умишленото убийство на Пейо Пеев.

"Съдебното производство е във финалната си фаза. Възможността обвиняемата да се укрие отпада. Отличната ѝ репутация също предполага, че няма да извърши престъпление. Видно е, че тя е участвала в тази случка, но с цел да осуети по-сериозни действия между участниците", това заяви защитата на Габриела Славова в съда.

Адвокатите на Славова отново посочиха, че тя е майка и иска да бъде до децата си, като основание за по-лека мярка. Според защитата отговорните власти неглижират тежкото здравословно състояние на обвиняемата.

"Съществува реална опасност за живота й", казаха адвокатите. Според тях има възможност Славова да е получила мозъчен инфаркт.

Прокуратурата беше категорична, че има достатъчно доказателства за вината на обвиняемата в извършването на убийството. Обвинението посочи, че Пейо Пеев е бил убит по особено мъчителен начин.

"Няма начин убийството да е извършено от един човек", посочи прокуратурата, цитирана от "Фокус".

Според обвинението доказателствата за влошеното състояние на Славова също са неубедителни. "Прокуратурата е обвинител, не е лекар", репликираха адвокатите на Славова. Според съда има достатъчно доказателства, че Габриела Славова е участвала в убийството на Пейо Пеев.

Снимка: БГНЕС