Нова версия и подробности за ареста на журналиста Димитър Стоянов

Бил е атакуван от непознат, докато пазарувал с жена си

23.04.2024 | 13:15 Редактор: Вяра Димова

По-рано ви съобщихме, че е арестуван разследващият журналист Димитър Стоянов. Репортерът на "bird.bg" е задържан за 24 часа, след като е заплашил с пистолет на улицата мъж, за когото по-късно става ясно, че е служител на НАП.  

Той е подал и сигнала за случката, която се  разиграла около 18:30 ч. снощи в столичния квартал "Хаджи Димитър".

По-рано през деня журналистът разказа във Facebook, че бил атакуван в гръб и публикува снимка на наранявания по главата си. А тази сутрин медията разпространи в социалните мрежи своята версия за ареста на Стоянов. Той бил атакуван от непознат, докато пазарувал с жена си. За да респектира нападателя, журналистът извадил законно притежаваното си оръжие.

Непознатият подал сигнал в полицията и органите на реда арестували Стоянов. Обискирали и дома му, но колегите му прибрали компютъра, с който той работи. Медията, за която работи Стоянов, твърди още, че той е арестуван преди да приключи разследване за това, че роднина на вътрешния министър Калин Стоянов рекетирал търговци.


2
1 rate up comment rate down comment 0
зз
преди 1 седмица
Страшна "неизбежност" за отбрана струи от този клип... Да му взимат пистолета, ако е толкова плашлив. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
Youri Slavkov
преди 1 седмица
Вижте добре видеозаписа! Това е подставено лице, предварително инструктирано да провокира Димитър Стоянов. Много е ясно защо, заради дейността му на разследващ журналист. Аз съм икономист по професия, не журналист, но след опита за фалит на Райфайзенбанк България, вече над 3 години, при мен това е ежедневие. Успяхме да спасим банката, така че поне да може да бъде продадена, но оттогава присъствието на подлеци и провокатори около мен е постоянно. Дотолкова, че дори съм се изморил да ги гледам. Сигнализирай за неуместен коментар